De assistentes op onze praktijk
In ons Medisch Centrum zijn acht ervaren assistenten werkzaam. Zij werken voor alle huisartsen. De assistenten zorgen dat de organisatie van de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Zij ontvangen de patiënten op de praktijk en maken de afspraken.
Triage door assistentes:
Om hun taken goed uit te voeren zijn alle assistentes uit onze praktijk getraind om zelfstandig triage aan de telefoon uit te voeren. Zij kunnen uw klacht of hulpvraag uitvragen en op basis daarvan de urgentie in te schatten. Ook voor de assistenten geldt het beroepsgeheim.
Ze zijn ook goed geschoold en getraind om u zelfzorgadvies te geven. Soms is het niet nodig dat u voor uw klacht bij de huisarts komt en is het voldoende dat de assistente u uitleg en/of een advies geeft. Zij kunnen u ook uitslagen van onderzoeken geven en u hier uitleg over geven.
Voor u als patiënt betekent dit dat u soms wat meer vragen moet beantwoorden aan de telefoon voordat u een advies of afspraak krijgt. Hierdoor is er op het spreekuur eerder plaats voor u als het medisch gezien noodzakelijk is om een huisarts te zien.
Assistente spreekuur:
De assistentes in onze praktijk zijn opgeleid om zelf spreekuur te houden.
U kunt terecht bij onze assistentes voor oa:
– hechtingen verwijderen
– wondbehandeling
– oren uitspuiten
– bloeddruk meten
– hartfilmpje maken
– behandeling van wratten
– uitstrijkje maken voor het BVO
– urine en bloedonderzoek
– herhalen van medicatie
– injecties toedienen
Dit spreekuur werkt alleen volgens afspraak, dus u kunt hiervoor NIET binnenlopen.
Wilt u een afspraak op het assistentenspreekuur? Dit kan gemakkelijk via MGN of de MedGemak app. Indien dit niet lukt, dan belt u hiervoor even naar de praktijk om een afspraak in te plannen.
SOH-assistentes
Sommige assistentes zijn geschoold tot spreekuur-ondersteuner huisarts. Dat betekent dat zij bepaalde kleine kwalen zelfstandig mag behandelen. Het kan daarom zijn dat u met een bepaalde klacht ingepland wordt voor het spreekuur van een assistente. Bij twijfel zal zij altijd een huisarts om raad vragen.
Praktijkondersteuners (POH)
In onze praktijk zijn praktijkverpleegkundigen werkzaam.
Zij houden zich vooral bezig met de begeleiding van ouderen en chronisch zieken zoals suiker-, bloeddruk- en longpatiënten. Zij houden zelfstandig spreekuur en leggen huisbezoeken af, steeds onder supervisie van de huisartsen.
Ook werkt een psycholoog als praktijkondersteuner voor psychische klachten in onze praktijken. Zij ondersteunt de huisartsen bij begeleiding van bepaalde psychische klachten.
Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de praktijkondersteuners.