Veelgestelde vragen
Veel gestelde vragen
Als u pijn heeft bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Voor deze urine vangt u de urine op in een steriel potje (af te halen bij de balie van onze praktijk). Het urinemonster kunt u inleveren bij de assistente vóór 10.00uur. Breng de urine binnen 2 uur naar de praktijk, als dit niet haalbaar is kunt de urine bewaren in de koelkast.
Uw huisarts mag geen medische verklaringen afgeven aan niet-medische instanties. Met uw schriftelijke toestemming kan een onafhankelijke arts of medisch adviseur wel informatie opvagen.
Zoals gezegd heeft een huisarts in opleiding de medische studie tot basisarts voltooid. De specialistische kennis, in dit geval die van het beroep als huisarts, doet hij of zij op tijdens een 3-jarige opleiding. Het eerste en derde jaar van de opleiding loopt hij/zij stage in een huisartsenpraktijk. Hij/zij zal zelfstandig patiënten zien en tot behandeling overgaan in overleg en onder supervisie van de huisarts.
De assistente kan op basis van de aard en de ernst van de klacht(en) een inschatting maken van de tijd die de huisarts nodig heeft en de mate van urgentie. We proberen op deze manier het spreekuur zoveel mogelijk te structureren. Zo mogelijk zal zij u advies geven. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.